Wat zijn de mogelijke effecten van zonne- en windenergie in Waalwijk? Dat wordt dit jaar onderzocht in de milieueffectrapportage. De gemeente organiseert dit jaar diverse themamarkten voor de buurt en andere belanghebbenden. U bent van harte welkom om het gesprek aan te gaan over het onderzoek en uw input aan te dragen. Ook komt er een wekelijks inloopuur.

Iedere week een inloopuur

Het inloopuur vindt iedere dinsdag plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur in het gemeentehuis in Waalwijk (Taxandriaweg 6). U hoeft kunt zich melden bij de balie, een afspraak maken is niet nodig. Komt het moment u niet goed uit? Maak dan een afspraak via duurzaam@waalwijk.nl.

Vijf themamarkten verspreid over het jaar

Tijdens deze inloopbijeenkomsten staat steeds een concreet onderzoeksthema centraal. Stel uw vragen of ga in gesprek met experts, onderzoekers, initiatiefnemers en lokale belangenverenigingen. U hoeft niet van het begin tot einde aanwezig te zijn, u bent welkom op het moment dat voor u past. Wel verzoeken wij u om zich aan te melden via duurzaam@waalwijk.nl. Dan kunnen wij een goede inschatting maken van het aantal deelnemers.

De planning van de themamarkten is als volgt: 

ThemamarktLocatieDatum en tijd
1. Landschap en ecologie    
 

Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
Schoolstraat 19
5165 TR Waspik

Dinsdag 17 mei 2022
19.00 - 21.00 uur

2. Geluid, slagschaduw en gezondheid    
 

Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
Schoolstraat 19
5165 TR Waspik

Dinsdag 12 juli 2022
19.00 - 21.00 uur

3. Lokaal eigendom en maatschappelijke meerwaarde 

Cultureelcentrum Zidewinde
Julianalaan 2
5161 BA Sprang-Capelle

Dinsdag 27 september 2022
19.00 – 21.00 uur
4. Resultaten van de onderzoeken 

BaLaDe
Balade 1
5142 WX Waalwijk

Dinsdag 6 december 2022 19.00 - 21.00 uur
5. Keuze voorkeursalternatief (VKA)Nog niet bekendDinsdag 7 februari 2023
19.00 - 21.00 uur

Digitaal op de hoogte blijven

Voor meer informatie kunt u terecht op: waalwijk.nl/duurzame-energie. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Zonne- en windenergie in Waalwijk. Hebt u tussendoor een vraag of opmerking? Stuur dan gerust een mailtje naar duurzaam@waalwijk.nl.

  • Nieuw kindcentrum Landgoed Driessen

    Op Landgoed Driessen wordt een nieuw kindcentrum gebouwd. Hier krijgen de basisscholen PC Koningsschool en RKBS De Vrijhoeve en kinderdagverblijf De Groene Wereld een plekje.

  • Donkere Dagen

    De gemeente Waalwijk en politie voeren tijdens de wintermaanden een Donkere Dagen Offensief.

  • Dag van het recht op onderwijs en ontwikkeling gevierd op ISK Waalwijk.

    Op donderdag 17 november vierde gemeente Waalwijk samen met de wereldschool ISK de dag van het recht op onderwijs en ontwikkeling met een feestelijke programma. Wethouder Dilek Odabasi was erbij!