De gemeente Waalwijk heeft twee ‘milieustraten’. Hier kunt u als particulier diverse soorten huishoudelijk afval inleveren. In feite is het een park van containers. Vanaf een bordes of vlakke vloer kunt u het afval in de container of het stortvak achterlaten. Er zijn altijd deskundige mensen aanwezig die toezicht houden en u eventueel kunnen helpen. Als u het afval gescheiden aanlevert, is een aantal afvalsoorten gratis. Lees bij het tabje kosten wat u gratis in kunt leveren en waarvoor u moet betalen.

Adres en openingstijden

Milieustraat Waalwijk

Adres: Weteringweg 29, Waalwijk

Maandag t/m vrijdag: 13.00 - 16.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 15.00 uur
Op zon- en feestdagen gesloten.

U kunt hier gratis aanbieden: metaal, papier en karton, witgoed, bruingoed, kca, (vlak)glas, textiel, blik, snoeiafval/blad/grasafval, autobanden, schone grond, luiers, en PMD.

LET OP: ook asbest en/of asbest verdacht (plaat)materiaal kunt u gratis aanbieden onder de volgende voorwaarden: u neemt een kopie van de geaccepteerde sloopmelding mee en het asbest en/of asbest verdacht (plaat)materiaal verpakt in een doorzichtige plastic zak van 2 mm dikte. De zakken zijn verkrijgbaar bij de Boerenbond aan de Prof. Lorentzweg 20 in Waalwijk. Ze zijn er in 2 formaten: klein 1.30 x 1.80 m. (€ 4,00), groot 1.30 x 2.80 m. (€ 6,00). Klik hier voor het aanvragen van de sloopmelding.

U kunt op deze milieustraat tegen betaling aanbieden: restafval, hout, puin, gft, dakbedekkingsmateriaal, matrassen, tractorband, vrachtwagenband en autobanden met velg.

LET OP: Afval dat u moet betalen kunt u alleen per auto afvoeren. Niet te voet of per fiets. Hier kunt u alleen met pin betalen. Als u uw pinpas bent vergeten, ontvangt u een factuur. Hiervoor rekenen wij € 10,55 (in 2022) administratiekosten. U kunt ook dezelfde dag terugkomen om te betalen, dan betaalt u geen administratiekosten.

Milieustraat Sprang-Capelle

Dullaertweg, Sprang-Capelle
Zaterdag: 10.00 - 12.00 uur en 13.00 - 15.00 uur
Op feestdagen gesloten.

Op deze milieustraat kunt u aanbieden: snoeihout, papier, verpakkingsglas en schone grond.

 

Wat moet ik doen?

Toegang

Alleen voor inwoners van gemeente Waalwijk. Het terrein is niet toegankelijk voor landbouwvoertuigen (met of zonder kenteken) en voertuigen met grijskenteken waarvan wij uit kunnen gaan dat deze ingezet worden voor anders dan huishoudelijke doeleinden. (Zie: )

Als u op het terrein bent dan:

  • Volgt u aanwijzingen van medewerkers op en gaat u niet in discussie.
  • Kunt u zich legitimeren als wij hierom vragen.
  • Brengt u betaald afval niet met de fiets.
  • Laat u uw kinderen in de auto voor hun eigen veiligheid.
  • Heeft u alleen huishoudelijk afval bij u.
  • Stelt u ons niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal van persoonlijke eigendommen.
  • Rookt u niet.
  • Betaalt u per pin.

Hoe werkt het?

Asbest

Als u asbest aanbiedt, moet u een kopie van de geaccepteerde sloopmelding bij u hebben. Het asbest moet verpakt zijn in een doorzichtige plastic zak van 2 mm dikte. De zakken zijn verkrijgbaar bij de Boerenbond aan de Professor Lorentzweg 20 in Waalwijk. Ze zijn er in 2 formaten: klein 1.30 x 1.80 m. (€ 4,00), groot 1.30 x 2.80 m. (€ 6,00).

Wat kost het?

Milieustraat Waalwijk

Afvalsoort

Kosten 2022

Metaal, papier, PMD-afval, asbest, witgoed, bruingoed, KCA, harde kunststoffen, piepschuim, (vlak)glas, textiel, snoeihout, bladafval en grasmaaiselGratis
Banden personenauto’s zonder velg, maximaal 4 stuksGratis
Restafval, hout, puin, banden (met uitzondering van grote banden en banden van personenauto's) en GFT-afval per kg€ 0,22 met een minimum van € 1,10
Banden personenauto’s met velg, per band€ 6,40
Grote banden, per band€ 25,95

Let op: op de milieustraat Waalwijk kunt u alleen met pin betalen. Als u uw pinpas bent vergeten, ontvangt u een factuur. Hiervoor rekenen wij in 2022 € 10,55 administratiekosten. U kunt ook dezelfde dag terugkomen om te betalen, dan betaalt u geen administratiekosten.

Milieustraat Sprang-Capelle

Afvalsoort

Kosten

Snoeihout, papier, verpakkingsglas en schone grondGratis

Tips

Klein gevaarlijk afval (klein chemisch afval of KCA)

Klein gevaarlijk afval (ook wel klein chemisch afval genoemd) kunt u inleveren bij de milieustraat Waalwijk. Ook op andere plekken kunt u uw klein gevaarlijk afval inleveren, bijvoorbeeld batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek.

Herbruikbare spullen of huisraad

Heeft u nog bruikbare spullen of huisraad? Denk dan aan Twiddus, het kringloopbedrijf voor de gemeenten Aalburg, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Bel 0416 – 560043 en de medewerkers van Twiddus halen de goederen – mits verkoopbaar – gratis bij u op. Kijk voor meer informatie op www.twiddus.nl(externe link)

Ophalen van grof huisvuil

Het ophalen van grof huisvuil gebeurt eenmaal per vier weken op vrijdag, met uitzondering van de vakantieperiode. Bel de gemeente voor een afspraak.