Op zaterdag 17 september is het weer zover: World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ruim 160 landen gaan de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

In onze gemeente

Ook in de gemeente Waalwijk helpen inwoners mee. Hoe? Door zoveel mogelijk afval samen op te ruimen in onze gemeente. Wil je opruimen met een grote groep en verwacht je veel afval te gaan verzamelen? Laat het ons dan weten. Wij ondersteunen dan graag! Aanmelden kan via meedoen@waalwijk.nl

Voor je eigen actie kan je een bijdrage van maximaal 150 euro aanvragen. Dit gaat volgens de richtlijnen van het wijkbudget. Meer informatie vind je op https://meedoen.waalwijk.nl/wijkbudget-subsidie.

Hulpmiddelen

Wij bieden verschillende hulpmiddelen aan. Denk aan een veiligheidsvest, handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken. Heb je wat nodig? Laat het vóór 15 september weten via meedoen@waalwijk.nl. Doe dit snel, want we hebben beperkte voorraad!

Zap’er worden

Wil ook na World Cleanup Day je gemeente schoonhouden? Dat kan! Als ZwerfAfvalPakker (zap’er), kun je het hele jaar door zwerfafval in je buurt opruimen. Dus wanneer het jou uitkomt. Meer informatie of gelijk aanmelden? Ga dan naar de website: www.waalwijk.nl/zappers

  • Nieuw kindcentrum Landgoed Driessen

    Op Landgoed Driessen wordt een nieuw kindcentrum gebouwd. Hier krijgen de basisscholen PC Koningsschool en RKBS De Vrijhoeve en kinderdagverblijf De Groene Wereld een plekje.

  • Donkere Dagen

    De gemeente Waalwijk en politie voeren tijdens de wintermaanden een Donkere Dagen Offensief.

  • Dag van het recht op onderwijs en ontwikkeling gevierd op ISK Waalwijk.

    Op donderdag 17 november vierde gemeente Waalwijk samen met de wereldschool ISK de dag van het recht op onderwijs en ontwikkeling met een feestelijke programma. Wethouder Dilek Odabasi was erbij!