Inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk kunnen voor de energietoeslag vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht.

 

Eenmalige energietoeslag verhoogd

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heb je eerder het bedrag van € 800,- aan energietoeslag ontvangen?  Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt de aanvullende € 500,- rond 19 september op jouw rekening.  

Heb je  een aanvraag gedaan en een afwijzing gekregen omdat de aanvraagtermijn was verstreken? Dan hoef je geen nieuwe aanvraag te doen. Baanbrekers(externe link) behandelt deze aanvragen vanaf 19 september alsnog. Je ontvangt na 19 september een reactie van ons op jouw aanvraag.

Nog geen energietoeslag ontvangen?

Heb je een klein inkomen door werk of pensioen en nog geen energietoeslag ontvangen? Vraag de energietoeslag dan aan bij Baanbrekers.

Doe dat ook wanneer je niet zeker weet of je er recht op hebt. Je merkt vanzelf of je de energietoeslag krijgt. Voldoe je niet aan de voorwaarden? Bijvoorbeeld wanneer je inkomen boven 120% van het sociaal minimum ligt. Dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen energietoeslag, hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen. Op de website van Baanbrekers vind je vanaf 19 september het aanvraagformulier(externe link). Je kunt een aanvraag indienen tot 31 december 2022.

Energietoeslag geen invloed op andere toeslagen of uitkering

Ontvang je ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heb je een uitkering? De energietoeslag heeft daar geen invloed op. Jouw zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uitkering blijven precies hetzelfde. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij. Wil je meer weten over de energietoeslag? Kijk dan bij de veel gestelde(externe link) vragen.

RSS feed